Projektový den 3.A: Zdraví na talíři

Projektový den 3.A: Zdraví na talíři

17.6.2025 Vyp Od Bednarzová

Ve třídě 3.A proběhl v rámci projektového dne program na téma „Zdraví“, při kterém si žáci mohli prakticky vyzkoušet, jak si sami připravit zdravé a pestré občerstvení. Důraz byl kladen nejen na výběr zdravých surovin, ale také na spolupráci a kreativitu. Žáci se rozdělili do několika skupin a každá skupina připravovala různé druhy zdravého občerstvení – jednohubky se zdravou pomazánkou, které mazali na celozrnné pečivo a ozdobili čerstvou zeleninou. Připravili i ovocné a zeleninové špízy, kdy s velkým nadšením žáci napichovali na špejle kousky ovoce a zeleniny. Výsledek byl nejen chutný, ale i velmi barevný a lákavý na pohled. Další skupinka připravila ovocný salát s použitím různých druhů ovoce.
Aby se dodržel i pitný režim, vyrobili si osvěžující okurkovou limonádu. Kombinace vody, čerstvých okurek, citronu a pár lístků máty byla skvělým osvěžením.
Projektový den byl skvělou příležitostí nejen k osvojení základních dovedností při přípravě jídla, ale také k povídání o významu zdravé stravy a jejím vlivu na naše zdraví a pohodu. Děti si uvědomily, že zdravé jídlo může být nejen prospěšné, ale i velmi chutné a hezké na pohled.

Na závěr si žáci společně připravené dobroty ochutnali a pochvalovali si, jak se jim vše povedlo. Projektový den byl velmi zdařilý a děti si odnesly spoustu nových poznatků, zážitků i inspirace.

                                                                                                                      Mgr. Lenka Gráf

Facebooklinkedin